KALLELSE till månadsmöte i Skillingaryds Fotoklubb,

torsdagen den 23:e februari 2017, kl. 19:00.

SFK

KVÄLLENS PROGRAM

– Bildkomposition –

Ikväll ska vi diskutera bildkomposition som är en mycket viktig del i fotografering, kanske t.o.m. den allra viktigaste. Ta med egna bilder både bilder som du är nöjd med och mindre nöjd med. Det kan vara digitala bilder i färg eller svartvitt, diabilder, påsiktsbilder i färg- eller svartvitt. (Vid mötet om detta tema i oktober kom vi inte så långt så vi fortsätter där vi slutade).

 

Vi diskuterar exv. ”Gyllene snittet”, trianglar och linjer, var lägger man lämpligen horisonten, gråskala, färgkomposition, medljus/motljus/släpljus, förgrund/bakgrund, skärpa/oskärpa, stort skärpedjup/kort skärpedjup, rörelseoskärpa o.s.v. Listan kan göras lång!

 

Vi kommer sedan tillsammans gå igenom allas bilder och få till en livlig och spännande bild-diskussion. Ta med dig bilderna på ett USB-minne, diabildslåda eller under armen. Lycka till!

 

 

 

Gamla tävlingsbilder, ny programpunkt

Christer har gått igenom en del vinnande tävlingsbilder genom åren och visar några av dem.

Färgtävling nr 1, 2017

Årets första färgtävling går av stapeln denna kväll. Hoppas att du lämnat in så att du får en bra start. Tävlingarna brukar vara jämna och spännande.

Inlämning till årets andra tävling i färg 2017 kan göras denna kväll till vår tävlings-ledare, Lena Landin. Gärna på USB eller om du skickar det direkt på: www.llfotodesign.nu

 

 

Kvällens konditor är Anita.

 

INFORMATION:

 

  • Juryarbete för ”Östsvenskan” åt Värnamo FK.

  • Övrigt av intresse för fotoklubbens medlemmar

 

 

Nästa klubbmöte är den 30:e mars

 

Varmt välkomna!

Styrelsen

About the author

Comments are closed.