Lena tog dubbelseger!

 

Hej på er i Skillingaryds FK. Tack för att vi fick förtroendet att bedöma er klubbtävling. Vi som bedömt är Sinikka Ericsson, Bertil Sterner och Tore Johansson i Falköpings FK. Vi hade en trevlig eftermiddag med era bilder. Standarden var som vanligt varierande med några verkliga toppar.

2 poäng:

024B: Bra kontakt med barnet som vill visa vad han kan. Lite suddig, men samtidigt visar det på fart i bilden, det händer något. Vi tycker att färgerna är lite väl kraftiga, bilden upplevs lite rörig.

035B: Nu blir man påmind om var man nog kommer att hamna så småningom, en trappa ner så att säga. Svårt motiv, mörk grotta o ljus himmel. Här borde man provat HDR för att få teckning i både himmel o grottväggar.

3 poäng:

080A: Solnedgångsbild över båthamn, lite mörk o murrig för oss. Väl komponerad med den nedgångna solen rätt placerad. Båtraden kunde med fördel ljusats upp en del.

019B: År du inte rädd att någon skall sno kameran för dig när du går hem en sen natt/tidig morgon. Vi gillar det faktiskt det här motivet, där det i vanliga fall brukar vara en massa skog. Det är färgen på kyrkan och glidlamporna som ”gör” bilden.

035B: Isformation i solnedgång, med fina linjer. Känns lite grå o trist.

028A: Ögonblicksbild från en fotoutflykt? Härlig diagonal, skarpa o bra färger. Vissa svarta partier lite för svarta.

4 poäng:

024A: Dramatisk stämning med den lysande månen och härligt blänk i vattnet. Fint uppbyggd med förgrund, mellanparti o bakgrund. Lite väl blå för vår del. En vit lyktstolpe/flaggstång i n vänstra delen stör.

034B: Vacker solnedgång i smålandsskogarna. Spegelblankt vatten. En kväll att minnas. Grenarna i främre vänstra delen oskarpa.

034A: Visst är det vackert när det är visset också. Bra skärpa o skärpedjup. Vackra färger. Tight beskärning. En i juryn mindes att han gjort ”klipulver” av nypon. Ett vitt streck i övre delen drar ner betyget.

019A: En tidig vårvintermorgon i smålandsskogarna? Fin stämning med dimman som lättar. Passande format till denna bild. Ett påtagligt färgbrus drar ner betyget. Känns möjligen som bilden lutar lite.

5 poäng:

080B: Fräck bild o bra bildbehandling. Sköna färger, vi provade att göra den svartvit o det kändes kanske ännu ngt bättre. Känns som om den lutar lite åt höger.

028B: Inte fel att sitta i solen en varm sommardag o njuta av utsikten av en fyr, några fåglar o en fin båt. Fina färger o bra skärpa. Fyren o båten balanserar upp bilden. Känns som om det är mitt på dagen, en morgon/kvällsbild hade säkert varit ett plus. Men man kan ju inte vara överallt jämt…

036A: Tidig morgon i ett fjärran land? Man kan riktigt känna röklukten från löv-skräp/bränning. Härliga minnen poppar upp. Folket är på väg till jobb etc. Skön stämning. Fin inramning av träden. Fotografen till höger förtar lite av känslan och borde flyttats.

041A: Hösten närmar sig. En bild med många detaljer. Svamparna till höger tex. Lagom exponeringstid så vattnet blir fint. Bakgrunden upplevs lite rörig och den vänstra delen lite utfrätt (ljus).

6 poäng:

063A: En vacker kvällsbild när alla skridskoåkare åkt hem för dagen. Fin dimma som känns som om den kryper in under skinnet i kylan. Vacker himmel. Fina spår som leder oss in i bilden.

036B: Fin ögonblicksbild på en cyklande man i ett fjärran land. Bra kontakt, väl placerad i bilden. Fin skärpa på mannen. Fint beskuren. En stolpe i bakgrunden just ovanför huvudet drar ner betyget.

091A: Stora vaksamma ögon och en känslig nos. Väl beskuren, skarp o med milda fina färger.vi diskuterade löven framför rådjuret och kände spontant att det hade nog varit bättre utan löv framför ögat, de andra är ok.

7 poäng:

087A: Kungsfiskarhane på sin gren. Fint fångat av en driven fågelfotograf. Väl placerad i bildytan. Skarp o fin där det skall vara skarpt. Vi upplever att fågeln känns lite mörk, kanske kunde ljusats upp lite. En gren framför näbben stör. Men en bild att vara stolt över.

041B: Närbild på en uggla i sitt hål. Verkligen fin ögonkontakt med modellen. Ugglan ser arg ut, bäst att fotografen passar sig! Tight beskuren, vi saknar lite ovanför huvudet. Väldigt fin struktur i barken också ett plus.

8 poäng:

087B: Bra o påpassligt fångat, fräck o rolig bild, fin diagonal. Fina komplementsfärger. Är det några sensorfläckar en bit under planet?

091B: Att skicka en tranbild till Falköping vid Hornborgasjön är vågat! Men den här tycker vi om. Härliga färger, knivskarp siluett. Tranan fräckt placerad långt ut i en kant, men med tillräckligt med luft omkring. Molnen i botten bildar en bas i bilden. Snyggt.

9 poäng:

Plac 3. 063B: En väldigt vacker o stämningsfull vinterbild. Vackra komplementsfärger med fantastisk dimma som förhöjer. Fina spår som leder in. Och som pricken över i:et kommer skridskoåkaren där alldeles perfekt placerad. Grattis till 3:e plats.

Plac 2. 071B. Mycket bra bild som gör att man längtar till sommaren. Skön stämning med personerna som avspänt flanerar på stranden. De uppvägs bra av båten ute till vänster, och dessutom vågen som startar fint i vänsterkanten. Fina speglingar o bra himmel. Grattis till 2:a plats.

Plac 1. 071A: En alldeles underbar höstbild, om kanske inte så vanlig. I diset/dimman har fotografen här lyckats med att få fram det vita i björkstammarna väldigt fint och färgerna i löven står ut på ett förtjänstfullt sätt. Och det lilla ”gröna hålet” bland björkarna ger det där lilla extra till kompositionen. Man riktigt väntar att det skall komma ut en älg!! En bild att vara stolt över. Grattis till vinnaren.

About the author

Comments are closed.